//
Email Ons

Reacties

9 gedachtes over “Email Ons

 1. 1) IN GOED NEDERLANDS HEET HET EMIGRANTEN, NIKS ‘EXPATS’
  2) bravo voor het initiatief!

  Geplaatst door Expediente E(rik) (@nitramkire) | 12 november, 2011, 07:34
 2. Ik behoor tot te tegenovergestelde ‘interest-group’. Ik ben Brits en woon en werk al 15 jaar in NL. Ik heb een vergunning tot permanente verblijf, een NL partner en kinderen met dubbele nationaliteiten.

  Ik wil dit jaar trouwen en daardoor (over 3 jaar) mocht ik met de huidige legislatie NL-er worden. Ik keek er na uit om (eindelijk) te kunnen stemmen; want ik wil volledig mee kunnen doen in deze land. Maar Brits wil ik blijven; het is mijn geboorte nationaliteit en zoals NL-ers in het buitenland wil ik deze onder geen omstandigheden opgeven.

  Ik zie individu’s met dubbel nationaliteiten meer als bruggenbouwers dan verraders. Loyaliteit is bepaald niet opgewekt door het afpakken van zulke rechten.

  Maar mijn vragen zijn: is er hier een beweging gaande gericht op deze groep? Weet iemand hoe groot deze groep is?

  Hartelijke groeten.

  Geplaatst door Linda Jenkin | 5 maart, 2012, 07:18
 3. Ik zie niet in waarom mensen die in nedeland geboren zijn of van nedwrlandse ouders hun nationaliteit moeten inleveren

  Geplaatst door Menno de Vries | 5 april, 2012, 11:24
 4. woon in israel voel me 100 % nederlandse en ben een nederlandse.heb maar een paspoort.waarom moet ik mijn nederlandersschap afstaan !!!! mijn kinderen hebben de nederlandse nationaliteit plus de israelische nationaliteit.wie kan uberhaupt onze rechten afpakken.

  Geplaatst door brigitte van veen | 21 juni, 2012, 08:55
  • Brigitte, als u alleen de Nederlandse nationaliteit heeft en niet van plan bent om een andere nationaliteit aan te nemen, dan zal de voorgestelde wet geen impact hebben op uw Nederlandse nationaliteit.
   Zolang minderjarige kinderen een ouder hebben met de Nederlandse nationaliteit, zullen ook zij de dubbele nationaliteit mogen behouden. Als zij geen ouder meer hebben met de Nederlandse nationaliteit (doordat de ouder een andere nationaliteit aanneemt bijvoorbeeld), zullen ze (als ze minderjarig zijn) automatisch hun Nederlanderschap verliezen.
   Wanneer kinderen meerderjarig zijn, mogen zij onder de voorgestelde wet, hun dubbele nationaliteit behouden. Het is erg belangrijk dat ze op tijd hun Nederlandse paspoort verlengen (niet laten verlopen!!)

   Geplaatst door Nederlander | 27 juni, 2012, 17:12
 5. Ik ben Nederlands, wil mijn nationaliteit niet kwijt, maar aan de andere kant, ik kan niet volledig deelnemen in Ierland want ik heb de ierse nationaliteit niet. Dus ik kan niet stemmen in Nederland noch in Ierland (voor de nationale politiek), hoewel wel voor de lokale en het europees parliamenr

  Geplaatst door Laura Meiland | 31 augustus, 2012, 11:30
 6. Als Brit al 15 jaar in NL woonachtig vind ik het vreemd dat ik in het land van langdurig verblijf niet mag stemmen in landelijke verkiezingen. Er schijnen 1 miljoen mensen in Nederland te zijn die niet mogen stemmen om deze reden.
  Ik mag wel in GB stemmen; maar ik ben minder goed op de hoogte van de situatie en ben ik, vind ik, niet bevoegd om te stemmen.

  Geplaatst door L.Jenkin | 1 september, 2012, 06:35
 7. Ik heb de Nederlandse Nationaliteit ,zou graag Australier willen worden , maar dan verlies ik mijn Nederlandsschap !!!
  ik woon al 31 jaar in Australie ..en ik heb permanent residency .

  Geplaatst door Miriam Docters van leeuwen | 4 maart, 2013, 21:48

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: