//
lees...
In de pers

Nederlands-Amerikaanse advocaten strijden voor Nederlanderschap (Advocatie.nl, 27 okt 2011)

Een team van Nederlands-Amerikaanse advocaten is in actie gekomen voor het behoud van Nederlanderschap. Hun strijd richt zich tegen een wetsvoorstel van minister Rosenthal dat het nog moeilijker gaat maken voor Nederlanders in het buitenland om hun Nederlanderschap te behouden.

In het team zitten Andrew Enschede van Greenberg Traurig, Olav Haazen van Boies Schiller, Jan Joosten van Hughes Hubbard & Reed en Helena Sprenger van Sprenger & Associates.

Jan Joosten in een toelichting: “Het is duidelijk dat dit voor veel mensen een zeer emotionele kwestie is. Dit geldt voor Nederlanders in het buitenland, maar ook voor mensen die gewoon in Nederland wonen. Familie en bekenden vinden het belangrijk dat de band met Nederland wordt behouden. De economische kant van een en ander krijgt ook veel aandacht. Men is zich er zeer van bewust dat Nederlanders alhier een sterk netwerk vormen, waar graag gebruik van wordt gemaakt door Nederlandse bedrijven, studenten, academici en natuurlijk de consulaten en ambassades. Dit is cruciaal voor de door minister Rosenthal voorgestane economisch-georiënteerde buitenlandse politiek. Het wetsvoorstel is hier moeilijk mee te rijmen.”

Inmiddels is een petitie gestart die in een paar dagen tijd door meer dan 3.600 mensen is ondertekend, waaronder Ruud Lubbers. De ondertekenaars zijn Nederlanders uit de hele wereld, van New York tot Manilla tot Buenos Aires, maar ook uit Nederland. De petitie is hier te vinden.

Verder is de website NederlanderBlijven.com de lucht in gegaan om de aandacht op dit onderwerp gevestigd te houden. Op de website wordt alle relevante informatie verzameld.

Bron: http://www.advocatie.nl/page?1,5306/snelnieuws/nederlands-amerikaanse_advocaten_strijden_voor_nederlanderschap

Advertentie

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: