//
lees...
In de pers, Kort of geblogd

D66-congres stemt voor behoud dubbel paspoort (Elsevier, 5 nov 2011)

D66-congres stemt voor behoud dubbel paspoort (Elsevier)

Door Marlou Visser

D66 moet zich inzetten om ervoor te zorgen dat Nederlanders die naar het buitenland verhuizen en in dat land een paspoort krijgen, ook hun Nederlandse paspoort kunnen houden.

Daarvoor stemde het D66-congres zaterdag.

De motie was ingediend door D66’ers uit New York, Brussel, Londen en Berlijn, twittert europarlementariër Marietje Schaake. De Kamerleden van D66 moeten zich voor het behoud van het dubbele paspoort voor expats gaan inzetten.

Expats
Het D66-congres sprak zich ook uit tegen de plannen van staatssecretaris Frans Weekers (VVD, Financiën), die de belastingvoordelen voor expats wil inperken. De leden van de partij noemen expats ‘een smeermiddel’ voor de Nederlandse economie.

Het kabinet wil van de mogelijkheid van een dubbele nationaliteit af, om zo immigranten te kunnen dwingen een keuze te maken voor Nederland.

Dubbele nationaliteit
Gedoogpartner PVV is groot tegenstander van dubbele nationaliteiten. Zo diende partijleider Geert Wilders een motie van wantrouwen tegen toenmalig PvdA-staatssecretarissen Nebahat Albayrak en Ahmed Aboutaleb in, omdat zij respectievelijk ook een Turks en Marokkaans paspoort hadden.

Bron: http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/321480/D66congres-stemt-voor-behoud-dubbel-paspoort.htm

Advertentie

Reacties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: