//
lees...
In de pers, Kort of geblogd

Pechtold ziet uittocht uit politieke centrum (NU.nl, 5 nov 2011)

Pechtold ziet uittocht uit politieke centrum (Nu.nl) 

Paspoort
De leden van de partij beslisten op het congres dat Nederlanders die in het buitenland wonen en van dat land ook een paspoort krijgen, ook over hun Nederlandse paspoort moeten kunnen blijven beschikken. De fractie van D66 in de Tweede Kamer moet zich daarvoor inzetten.

Het kabinet wil meervoudige nationaliteit beëindigen om allochtonen die het Nederlanderschap willen verwerven, te dwingen een keuze te maken. In zo’n geval moeten zij hun oude paspoort opgeven.

D66 vindt het ongewenst dat ook Nederlandse expats hiermee te maken kunnen krijgen. De leden willen dat de fractie aandringt op nader onderzoek en stelling neemt tegen het huidige wetsvoorstel. Ze noemen Nederlandse expats ”een smeermiddel” voor de Nederlandse economie.

Advertentie

Reacties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: