//
lees...
In de pers, Kort of geblogd

Kamer: twee paspoorten voor expats toestaan (Volkskrant, 11 nov 2011)

Kamer: twee paspoorten voor expats toestaan (Volkskrant)
VAN ONZE VERSLAGGEVER − 12/11/11

Een groot deel van de Tweede Kamer wil dat Nederlanders in den vreemde hun nationaliteit behouden, ook al beschikken ze over een paspoort van het land waar ze (tijdelijk) wonen. Minister Piet Hein Donner moet forse kritiek incasseren op zijn plan om de zogeheten expats het Nederlanderschap te ontzeggen.

DEN HAAG – Kamerleden van links tot rechts zijn geschrokken van de ‘emotionele’ reacties op een ontwerpwetsvoorstel van Donner (Binnenlandse Zaken). In het nog niet gepubliceerde voorstel schrijft hij dat ‘het Nederlanderschap in beginsel wordt verloren bij vrijwillige verkrijging van een andere nationaliteit’.

Circa 14.000 Nederlanders in het buitenland hebben via een petitie op internet hun zorgen daarover kenbaar gemaakt. De petitie is opgesteld door Amerikaanse afdelingen van de VVD, de PvdA en D66. Veel expats hebben zowel een Amerikaans als een Nederlanders paspoort dat ze niet kwijt willen.

Het wetsvoorstel vloeit voort uit de wens van de PVV om zo min mogelijk immigranten aan een dubbele nationaliteit te helpen. Donner trekt die lijn door: Nederlanders in het buitenland zouden hun oorspronkelijke nationaliteit moeten opgeven.

Bron: Volkskrant, zaterdag 12 november 2011
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/3029974/2011/11/12/Kamer-twee-paspoorten-voor-expats-toestaan.dhtml

Advertentie

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: