//
lees...
In de pers, Kort of geblogd

Kamer: dubbel paspoort voor expats moet kunnen (www.vk.nl, 11 nov 2011)

Kamer: dubbel paspoort voor expats moet kunnen (www.vk.nl) Thomas van der Kolk − 11/11/11, 16:30

Nederlanders die in het buitenland werken moeten niet automatisch hun Nederlandse paspoort kwijtraken. Dat vindt een meerderheid van de Tweede Kamer. Zij gaan daarmee in tegen een voorstel van CDA-minister Donner van Binnenlandse Zaken.

Donner vindt dat Nederlanders die vrijwillig een andere nationaliteit aannemen, hun Nederlanderschap automatisch moeten verliezen. Zijn voorstel is onder druk van gedoogpartij PVV ontstaan. Die wil namelijk dat er zo weinig mogelijk Nederlanders met een dubbel paspoort zijn.

Felle kritiek
Het voorstel kon de afgelopen weken rekenen op felle kritiek van over de hele wereld. Een New Yorkse petitie tegen de plannen sloeg aan, en heeft inmiddels steun ontvangen van prominenten uit linkse en rechtse partijen, onder wie Joris Voorhoeve (VVD) en Herman Wijffels en Ruud Lubbers (CDA).

Ook regeringspartij VVD houdt nu een slag om de arm, en zegt dat Nederland niet voor andere landen kan bepalen of iemand uit Nederland een dubbele nationaliteit kan krijgen.

Het grootste deel van de Tweede Kamer is ook tegen. PvdA-Kamerlid Martijn van Dam wil komende week een motie indienen die Donner oproept om af te zien van zijn voorstel.

Bron: Volkskrant, 11 November 2011
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/article/detail/3029341/2011/11/11/Kamer-dubbel-paspoort-voor-expats-moet-kunnen.dhtml

Advertentie

Reacties

Een gedachte over “Kamer: dubbel paspoort voor expats moet kunnen (www.vk.nl, 11 nov 2011)

  1. Gaan we terug naar de oude tijd? Ik heb als Nederlandse de Britse Nationaliteit verkregen door mijn huwelijk met een Engelsman. Moet ik hierdoor mijn Nederlandse Nationaliteit verliezen?

    Geplaatst door mammaganoush | 17 november, 2011, 11:26

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: