//
lees...
In de pers

CDA nu tegen uitvoering PVV-plannen uit gedoogakkoord (Elsevier, 24 april 2012)

dinsdag 24 april 2012 08:06

Verschillende plannen uit het gedoogakkoord van de PVV worden als het aan het CDA ligt niet uitgevoerd. Voorstellen als het beperken van de dubbele nationaliteit en de komst van de dierenpolitie worden door zowel de oppositie als de regeringspartij afgeschoten.

CDA-Kamerlid Mirjam Sterk zegt over het beperken van de dubbele nationaliteit tegen De Telegraaf: ‘Dat is een soort PVV-ding geweest waar we altijd al moeite mee hadden.’

Kritisch
PVV-leider Geert Wilders pleit voor afschaffing van een tweede paspoort omdat het volgens hem leidt tot dubbele loyaliteit. VVD en CDA gingen hiermee akkoord. De Raad van State heeft zich kritisch uitgesproken over het wetsvoorstel.

Door de wet zouden ook Nederlandse expats hun Nederlanderschap moeten inleveren. ‘Het is van de zotte om het mensen in het buitenland die veel goeds doen voor Nederland moeilijk te maken Nederlander te blijven,’ zegt Sterk.

Boos
Een ander PVV-plan dat mogelijk zal worden geschrapt, is de dierenpolitie. VVD en CDA helpen een motie van de PvdA waarschijnlijk aan een meerderheid. De motie schrijft voor taken van agenten van de dierenpolitie te verbreden tot regulier politiewerk.

Volgens CDA-Kamerlid Coskun Cörüz is dit niet verrassend. ‘Als je de samenwerking opblaast, moet je niet gek opkijken als dit gebeurt.’ Binnen de VVD is volgens de krant ook weinig animo om de speciale politie te behouden.

PVV-Kamerlid Dion Graus is boos over het mogelijk verdwijnen van de dierenpolitie. ‘Ze gaan partijpolitiek bedrijven over de rug van dieren.’

Door Shari Deira

Bron: http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/336860/CDA-nu-tegen-uitvoering-PVVplannen-uit-gedoogakkoord.htm

Advertentie

Reacties

2 gedachtes over “CDA nu tegen uitvoering PVV-plannen uit gedoogakkoord (Elsevier, 24 april 2012)

  1. Geboren Nederlander, AlLTIJD Nederlander

    Geplaatst door Rudolf Verhoeven USA | 24 april, 2012, 20:06
  2. Geef me de reden dat je niet loyaal kunt zijn aan 2 of zelfs meer landen….je schaft toch ook niet je vader of je moeder af omdat het zo moeilijk is loyaal aan beide te zijn?

    Geplaatst door Ina van Delden | 5 mei, 2012, 07:17

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: